Malajzia – Thaiföld

A 14 napos túra keretében belekóstolunk a phuketi éjszakai életbe, keresztül hajózunk az Andamán-tengeren, miközben meglátogatunk lakatlan szigeteket, a világ leghíresebb homokos strandjain napozunk, elhagyatott parti bárokban barátkozunk a kedves thai emberekkel, korallzátonyon sznorkelezünk az elképesztően gazdag vízi életet felfedezve, óriás varánuszok társaságában vacsorázunk, lakatlan szigeten krokodil barlangot látogatunk, tábortűzön sütjük meg a napközben fogott friss halat, csendes folyón horgonyzunk egy mangrove erdő közepén, jetski túrán látogatjuk meg az erdei majmokat és etetünk sasokat, majd végezetül 2 nap alatt bejárjuk Kuala Lumpur legizgalmasabb történelmi emlékeit.

Részletes program

Érkezés pénteken, hivatalos program szombat reggeltől.

Az alábbi útiterv rugalmasan változik a csoport igényeihez, az időjáráshoz, vagy az éppen aktuális helyi körülményekhez igazítva. Éppen ezért van benne legalább 1 nap tartalék arra az esetre, ha valahol +1 napot szeretnénk időzni.

Minden nap a hajón reggelizünk és ebédelünk. Mivel olcsó és kitűnő helyi éttermek vannak, ezért vacsora lehetőleg a parton. A lakatlan szigeteken, ahol nincs étterem, a magunk által fogott halakat sütjük meg grillen vagy tábortűz mellett a parton.

1. nap
Budapest – Phuket repülőút. Késő este érkezünk meg, elfoglaljuk a szállodai szobákat, gyors vacsora és alvás.

2. nap
Akklimatizálódás, strand. Városnézés, néhány helyi látnivaló, este street food vacsora és Muai-Thai box meccs.

3. nap
Hajóátvétel, bevásárlás, kabinok elfoglalása. Kihajózás egy közeli sziget kis öblébe, ahol a parton vacsorázunk.

4. nap
Első teljes vitorlázós napunkon utunk a Phiphi-szigetekre -re vezet, ahol megnézzük a híres Maya Bay-t, strandolunk és sznorkelezünk. Este elvegyülünk a helyi forgatagban, megnézzük az éjszakai életet a beach clubokban, remek thai éttermek és masszírozás vár ránk.

5. nap
Úti célunk Koh Muk szigete, ahol felfedezünk egy varázslatos rejtett barlangot, este pedig a homokos tengerparton, a pálmafák alatt koktélozunk, vacsorázunk és masszíroztatunk. Másnap bejárjuk a szigetet és a helyi kis falvakat, strandolunk, sznorkelezünk.

6. nap
Rövid hajózás után érjük el a Koh Rok szigeteket, ahol varázslatos korallzátony mellett állunk meg éjszakára. Ez a nap sznorkelezéssel és a hihetetlenül gazdag élővilág felfedezésével telik. A parton békés óriás varánuszok társaságában vacsorázunk a nemzeti park vendégeiként. A naplementét pedig a rövid sétával elérhető dombtetőről nézzük.

7. nap
Ismét egy rövidebb vitorlázós nap jön, és a környék talán legszebb apró, homokos strandja, ami 200 méter magas sziklák tövében fekszik. Koh Lao Liang szigete egy páratlan ékkő az Andamán-tengeren, olyan védett madárfajok fészkelnek itt, amik sehol máshol. Út közben vetünk egy pillantást a többnyire Koh Libong partjai mellett úszkáló Dugongokra.

8. nap
Ez túránk leghosszabb vitorlázós programja, ezért korán indulunk. A cél Koh Lipe nyüzsgő strandja, remek éttermei és masszírozós programjai. Ez az utolsó lakott thai sziget.

9. nap
Nagyon rövid vitorlázás után érjük el az apró és lakatlan Koh Chuku szigetét, ahol a szerelmesek kapuja található. Itt a napközben fogott halat sütjük meg a parton vagy a hajón. Ennél kevés romantikusabb hely van a világon.

10. nap
Irány Malajzia és a Kilim Geoforest Park, ahol egy mangrove erdő közepén levő halfarm mellett töltjük az utolsó éjszakát.

11. nap
Reggel egy long tail boat visz keresztül minket a nemzeti park mangrove erdőin, megnézzük a krokodil barlangokat, és egy közeli öbölben várnak minket a jet ski-k, amikkel egy fél napos túrára indulunk bejárni a majmok által lakott vízi ösvényeket és sasokat etetni az erdő közepén. Naplemente előtt érünk be vitorlásunkkal a Royal Langkawi Yacht Club kikötőjébe, ahol még egyet alszunk a hajón. A kikötőben pedig megkóstolhatjuk a krokodilos pizzát.

12. nap
Reggel rövid túra Langkawin, majd átrepülünk Kuala Lumpurba, ahol már kényelmes szállodai szobákban alszunk. Street food vacsora a városban és rövid séta az esti forgatagban.

13. nap
Kuala Lumpur fantasztikus kavalkádja a világ szinte összes jelentős vallásának. Itt jól megfér egymás mellett a hindu, a buddhista, a keresztény, a kínai, és az iszlám negyed is. Egésznapos túrát teszünk a városban, hogy megismerkedjünk a legjelentősebb vallási emlékekkel és azok történetével.

14. nap
Csomagolás, városnézés, ajándék vásárlás és hazarepülés a program.

Vissza a túrákhoz